iOS App development

Je hebt een geweldig idee voor een app, maar je weet niet hoe je dit kan realiseren. Samen gaan we brainstormen over jouw idee. Wat is het idee? Waarom wil je de app ontwikkelen? En wat wil je met de app bereiken? Daarna kijken we samen naar de haalbaarheid. Is het idee technisch realiseerbaar en is het haalbaar binnen het budget? Heb je nagedacht over het verdienmodel? Op basis hiervan komen we bij de kern van het idee. De kern werken we verder uit en dat vormt het uitgangspunt voor de offerte. Met een haalbaar einddoel kan ik een passende offerte aanleveren.

Mijn sterkte is dat ik jouw wensen en uitgangspunten kan vertalen in een goed werkende app. Door mijn brede achtergrond kan ik jou ook ondersteunen met het schrijven van de teksten, het kiezen van het design en het opzetten van een beheersysteem. 

Ik ontwikkel apps voor iPhone, iPad en Apple TV. 

Hoe werkt iOS App development?

Na het accepteren van de offerte starten we volgens de Scrum-principes met het bouwen van de app. Het voordeel van Scrum is dat jij gedurende het hele proces mee kan kijken. Je elke twee weken een demo van de nieuw gebouwde onderdelen krijgt. En je krijgt inzichten uit voorgaande sprints die je toepast in de nieuwe sprint. Dat betekent dat jij continu kan bijsturen, zodat het eindproduct aan alle wensen voldoet.

Tijdens de iOS App development fase wordt niet alleen rekening gehouden met technische aspecten, maar voornamelijk met de uitstraling. Het is cruciaal dat de app er gelikt uitziet. Daarnaast hanteert Apple strikte regels over de interactie tussen de gebruiker en het apparaat. Dit zijn de Human Interface Guidelines. Als laatste is het van belang voor het proces dat jij tijdens het ontwikkelen al mee kan kijken in de app. 

Hoe krijg je de app in de App Store?

Zodra de app gereed is, kan deze in de App Store worden geplaatst. Bij het plaatsen van de app is het van belang dat je in één keer de juiste screenshots, wervende tekst, zoekwoorden en eventuele video’s aanlevert. Zodra de app is geplaatst, kan deze informatie niet meer worden gewijzigd. Gebruikers vinden de app op basis van deze informatie. Daarom is het cruciaal dat deze informatie aansluit bij de beleving van de gebruiker!

Ik ondersteun bij het plaatsen van de app in de App Store, zodat jouw app op de juiste manier wordt gepresenteerd bij jouw bezoekers. 

Naast bovenstaande eisen is het aan te raden om een website te ontwikkelen om de app te promoten. Je app krijgt door deze website een professionelere uitstraling en wordt beter gevonden. Ook is het gemakkelijker om te verwijzen naar een domeinnaam dan naar de app in de App Store. 

Zodra de app in de App Store staat, ontvang je dagelijks een overzicht van het aantal downloads en aankopen.

Extra support mogelijkheden

Na de ontwikkeling van de app kan ik extra support mogelijkheden aanbieden. 

  1. In-app analytics. Dit is een analyse om te zien hoe je bezoekers de app gebruiken. 
  2. Crash reports. Bij technische problemen ontvang ik een melding waarmee ik de eventuele bugs kan opsporen en verhelpen. 
  3. Up to date houden volgens de laatste iOS richtlijnen. 

Ik werken samen met