Apps in de (geestelijke) gezondheidszorg

Ik ontwikkel graag apps die een meerwaarde bieden. Een nieuw project moet een bijdrage leveren aan 'een betere wereld'. Mede hierdoor heb ik een aantal apps ontwikkeld die gebruikt worden in de zorg. Met name geestelijke gezondheidszorg is vertegenwoordigd.

Een greep uit de projecten waarin ik een belangrijke rol heb gespeeld:

Happie :)

Opdrachtgever: Stichting Pluryn, Nijmegen
Gebruikers: bewoners en begeleiders van Stichting Pluryn; de bewoners hebben een lichte tot zeer ernstige verstandelijke handicap, of gedragsproblemen, waardoor zelfstandig wonen niet mogelijk is.

Met deze app kunnen bewoners van een van de wooncomplexen van Pluryn hun stemming doorgeven. Ze krijgen direct een persoonlijk, op hun situatie afgestemd behandelplan te zien. Dit voorkomt dat de situatie escaleert. Begeleiders kunnen op de client reageren, of buiten de app om actie ondernemen.

Reach Platform

Opdrachtgever: Radboudumc REshape Center, Nijmegen
Gebruikers: artsen en patiënten van Radboudumc

Voor RadboudUMC heb ik het Reach Platform geprogrammeerd. Dit is een online platform waar onderzoekers/artsen een vragenlijst kunnen samenstellen, waarna deze naar patiënten wordt verstuurd. Door slim gebruik te maken van de Apple ResearchKit heb ik een flexibele app gebouwd waarin de patiënt de vragen kan beantwoorden en eventueel metingen uit Health Kit kan meesturen. Zo krijgt de onderzoeker de gegevens op een plek in het systeem. De app is daarnaast gevalideerd, wat wil zeggen dat de antwoorden gegeven in de app zeer goed overeenkomen met gegevens die in het dossier van de patiënt staan.
In deze video van 7 minuten leggen Lucien Engelen en Thijs Sondag uit wat het platform doet. Opgenomen bij het Our Future Health symposium 2016.


Mag-ik app voor iPad

OpdrachtgeverStichting Mag ik meedoen, Zeist
Gebruikers: volwassenen en kinderen die niet in staat zijn te spreken

De Mag-ik app is op maat gemaakt voor Sander, een vijftienjarige jongen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Hij is non-verbaal en kan daardoor moeilijk zijn wensen kenbaar maken. Met deze app kan hij toch aangeven wat hij wil. De app is opgebouwd uit categorieen en items binnen deze categorieen. Denk aan broodbeleg en kaas, jam en hagelslag. De app is inmiddels beschikbaar gemaakt in de App Store, zodat ook anderen hiervan gebruik kunnen maken.

Deze video maakt in 23 seconden duidelijk hoe de app het leven van Sander beter maakt.


Download de Mag-ik app in de App Store

Brainstormsessie

Werkt u in de zorg? Bijvoorbeeld dagbesteding of begeleid wonen, dan kan ik u helpen met het verbeteren hiervan, door slim gebruik te maken van apps en internet.

Maak nu een afspraak voor een gratis brainstormsessie. Ik kom graag langs om concrete of minder concrete ideeën te bespreken. In de brainstormsessie laat ik aan de hand van voorbeelden zien wat er mogelijk is. Daarna gaan we in op uw organisatie en de ideeën die u wellicht heeft.

Neem contact op via telefoon (06 307 244 25) of mail michel@boezerooijapps.nl

Ik werken samen met