Webdevelopment

Je weet dat een goede website belangrijk is voor de professionele uitstraling van je organisatie. Maar weet je ook waar je op moet letten bij het bouwen van een goedwerkende website? Het begint met helder krijgen wat het doel van de website is en door wie de website wordt gebruikt. 

Juist waar andere websitebouwer zich richten op de voorkant van de website, kijk ik bij het webdevelopment hoe we bestaande processen kunnen stroomlijnen en integreren met de website. 

Ik werk samen met een team van professionals met elk hun eigen expertise, waaronder grafisch designers, tekstschrijvers en vertalers. Zo stel ik per project een team samen, waardoor ik me volledig kan richten op het webdevelopment.

Hoe werkt webdevelopment?

In het 1e gesprek kijken we naar jouw wensen. Wie gaat de website gebruiken? Wat zijn de gewenste functionaliteiten? En welke informatie wordt op de website weergegeven?

Het doel van dit gesprek is om feeling te krijgen met jouw organisatie en duidelijk te hebben wat de uitgangspunten voor dit project zijn. Dit werk ik uit in een beknopt voorstel. Hierin staat beschreven wat de structuur van de website wordt, welke technieken en expertises nodig zijn en welk CMS nodig is.

Na een eventuele aanpassingsronde starten we volgens de Scrum-principes met het bouwen van de website. Het voordeel van Scrum is dat jij gedurende het hele proces mee kan kijken. Je elke twee weken een demo van de nieuw gebouwde onderdelen krijgt. En je krijgt inzichten uit voorgaande sprints die je toepast in de nieuwe sprint. Dat betekent dat jij continu kan bijsturen, zodat het eindproduct aan alle wensen voldoet. 

Tijdens de webdevelopment fase wordt niet alleen rekening gehouden met de technische aspecten, maar ook met uitstraling, gebruiksvriendelijkheid en SEO.

Zelf content beheren

Bij de oplevering volgt een korte training waarin jij en je collega’s stap voor stap uitleg krijgen hoe je zelf de content aan kan passen. Denk aan het bewerken van teksten, het toevoegen en wijzigen van afbeeldingen en het toevoegen van nieuwe pagina’s.

Ook na afloop van de bouw blijf ik nauw betrokken. Door actieve monitoring zorg ik dat de website stabiel blijft draaien. Elke maand ontvang je een rapportage met de belangrijkste website indicatoren, zoals het aantal bezoekers, de gemiddelde tijd op een pagina en het aantal mensen dat per pagina afhaakt. Daarnaast ondersteun ik je bij het interpreteren van de rapporten. 

Ik werken samen met